Platouaș de “ce ne place”

*Adică tot felul de lucruri care s-au întâmplat/pe care le-am descoperit în ultima săptămână și ne-au atras atenția/ne-au sucit mințile/ne-au făcut să zâmbim /ne-au întristat/ne-au bucurat în fața monitoarelor/au stârnit discuții și câte și mai câte :)

„Credincioșii” de la Gavrilă&Asociații și-au făcut pagina de Facebook. Și mai au și brandingul drăguț pentru Gruia.

Hotărâsem deja să ne ducem, dar Karin ne-a dublu-convins :D

Melodia aceasta a fost pe repeat. În mare parte la Plopeanu în căști, dar asta-i altă treabă.

Genul de idee pe care Nicoleta ar fi vrut mult s-o fi avut pentru Ideo Ideis.

Tehnică și grație și pe la alții cu talent. Și ceva cu “mesaj și poveste”, tot via Nico.

S-a-ntâmplat cel mai mare cyber atac din istorie. Asta sau cineva are nevoie de atenție;))

Nice Apple spoof. De la englezi, cu cidru și accent, desigur.

Tilda Swinton a fost tare din nou. De data aceasta la MoMA.

Și colecția asta e genială. Nu doar pentru iubitorii de animăluțe pufoase care împânzesc internetul.

Hai cu weekendu’!!!

fab

Primii 5.170 euro

Nimeni n-ar fi crezut că la prima noastră Gală de Fundraising Ideo Ideis vom strânge peste 5.170 euro.

foto_Adi_Bulboaca

Povestea suna așa: de-a lungul celor șapte ediții de Ideo Ideis am avut de câteva ori emoții serioase privind bugetul festivalului. Ne bazam pe susținerea financiară pe care o primim anual de la Primăria Alexandria și de la Consiliul Județean Alexandria, dar mai mizam și pe sponsorizări care veneau dinspre companii și chiar persoane fizice care știau ce facem la Alexandria și voiau să ne sprijine. Din păcate, unele sponsorizări picau din diferite motive, iar noi trebuia să găsim rapid soluții pentru ca acest lucru să nu pericliteze buna desfășurare a festivalului. Le găseam, de obicei, în comunitatea locală, care e mândră de Festival și vrea ca el să existe în continuare, dar noi ne-am promis că o să găsim soluții ca să asigurăm sustenabilitatea festivalului. Gala de Fundraising Ideo Ideis este prima dintre ele.

Ideea Galei ne-a venit în urmă cu trei săptămâni în bucătăria îngustă a Ancăi, a fost primită cu mare entuziasm de Andreea și de (pragmaticul) Alex și a fost pusă în practică. Ne-am chemat partenerii și prietenii jurnaliști și bloggeri care ne-au susținut până acum, am invitat reprezentanți ai companiilor cu care ne-ar fi plăcut să ne împrietenim , i-am adus la Godot Café Teatru și-am încercat să recreem aici atmosfera de la Alexandria. Brainstorming, trupa de liceeni din București care a câștigat anul trecut posibilitatea de a juca pe scena Godot, a deschis seara cu spectacolul “7 dintr-o lovitură” de Lia Bugnar, iar apoi am continuat cu o licitație inedită (am auzit că ăsta e un cuvânt la modă) cu obiecte ale prietenilor Ideo Ideis: Marcel Iureș, Cătălin Ștefănescu, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Ana Ularu, Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Alexandru Tomescu, Marian Râlea, Florin Piersic Jr. și Horațiu Mălăele.

Ce-a ieșit? O seară memorabilă! Cred ca n-am mai tremurat așa de acum 3 ani, când ne-a trimis Jeremy Irons mesajul video :)

Oamenii au licitat, s-au simțit bine, Florin Piersic Jr a cântat și avem și dovada înregistată de Elena Cîrîc :D

… și, la finalul serii, am strâns 5.170 euro, mult mai mult decat ne-am fi imaginat.

Ce-a urmat? Două dintre persoanele care au achiziționat obiecte la Gală ne-au anunțat a doua zi de dimineață că vor să dăruiască obiectele pe care le câștigaseră altor persoane din sală, care licitaseră pentru aceleași obiecte și care au părut că și le doresc foarte mult.

Voiam să aducem spiritul Ideo Ideis în București și, judecând după reacțille pe care le-am observat în sală și a doua zi pe mail, ne-am atins obiectivul. Pun pariu că toți cei care au fost la Gala de Fundraising Ideo Ideis încă mai zâmbesc larg când se gândesc la tot ce s-a întâmplat în seara respectivă!

BTO nu e de acord: Kevin Spacey

BTO nu e de acord e un fel de mini-serie cu tot felul de drăcii, pasiuni, chestii care ne fac să zâmbim, să ne emoționăm etc. Pe care Bogdan nu le apreciază întotdeauna. Sau dacă se întâmplă să le aprobe, invocă motive total diferite de-ale noastre…

Ioana Plopeanu, pe recomandare. Ușor obsesivă:

Îmi place Kevin Spacey. Mult. Kevin Spacey în: Shrink, The Negotiator, Pay It Forward, American Beauty, K-PAX, Se7en, The Interrogation of Leo and Lisa.

Dar mai ales Kevin Spacey în The Life of David Gale. Și Kevin Spacey în The Usual Suspects.
Știu replici, știu reacții, știu priviri, aștept anumite secvențe cu zâmbetul pe buze, anticipând ceea ce deja știu că o să se întâmple.

În seara asta mă apuc de House of Cards. Știu că o să-mi ia mult să termin fiecare episod. Pentru ca o să apăs pause și rewind des. Poate puțin prea des. Dar deja e obsesie, deci am voie. Și știu că mai e cel puțin o persoană care-mi împărtășește admirația pentru el, așa că deocamdată nu e cazul să mă duc la Shrink cu problema mea.

Mi-aș dori ca Spacey să fie unchiul meu. Deși cred că după două luni de rudenie m-ar renega, agasat de nevoia mea de a-i pune o mulțime de întrebări, de curiozitatea excesivă pentru rolurile ciudate pe care le are în portofoliu. I-aș studia fiecare gest din viața reală, încercând să descopăr dacă a împrumutat ceva de la personajele lui sau dacă și-a donat din el pentru un personaj. Mi-ar plăcea să stau într-o duminică la cafea cu el și, într-o discuție total banală despre vreme, să descopăr o reacție sau o replică “Verbal” Kint. Sau să fie atât de gustoasă cafeaua, încât să-i văd privirea lui Prot, care tocmai a descoperit ceva nou.

De fiecare dată când revăd unul dintre filmele în care joacă, mă gândesc cum aș reacționa dacă aș avea ocazia să schimb câteva mailuri cu el (sunt modestă, nu visez la face 2 face-uri). Cred că aș fi cel mai fericit copil din lume.

Ziua mea e în octombrie. Domnule Spacey, îmi faceți o surpriză?

PR & Ad Fair 2013

Săptămâna viitoare. Joi și vineri:)

Anul trecut a fost tare, ne-am ales cu Cristina și ne-a plăcut, așa că repetăm figura. Ne vedem acolo!

Pentru mai multe detalii despre eveniment, dați click cu încredere aici & aici ;)

PR & Ad Fair 2013

Chestionarul de luni: Nicoleta Gavrilă

Zilele de luni sunt mai mereu pline de zâmbete și povești pe la noi. Așa am ajuns la un moment dat să punem pe foaie tot felul de întrebări. Apoi le-am ales pe cele care ne-au făcut cu ochiul mai mult și-a ieșit chestionarul de luni, că să ne cunoașteți mai bine;)

Nicoleta Gavrila_PR Manager Bortun Olteanu

1. Te trezești într-o temniță. Care e primul lucru care îți trece prin cap?

Avea dreptate mama când zicea că, dacă manânci înainte să te culci, visezi urât.

 2. Vrei să-ți schimbi numele. Cum te va chema?

Alexandra. Păstrez Gavrilă pentru că nu mai sunt alte fete în neam.

 3. O mătușă îți lasă moștenire, la alegere, un castel în Anglia ploioasă sau o insulă mică în Filipine. Ce alegi și de ce?

Castel. Clar. Pentru că salut deja ca o regină. Castelul e următorul pas logic în evoluția mea. În plus, ploaia nu mă sperie. Am umbrelă cu girafă de la Paul :D

 4. Ce superputere ai vrea să ai?

Să îi fac pe oamenii din jur să fie zen all the time.

 5. Care era jocul tău preferat în copilărie?

Pufarina fără pereche. Mecanism: se ia o pungă de pufarine, se împarte pe culori, culorile se împart frățește la 2 sau câți copii sunt în cameră, se alege o pufarină fără pereche dintre cele rămase și se negociază pentru ea.

 6. Care e ultima lecție de viață învățată?

Durerea de umăr e o copilărie. Alții nu își pot mișca mâna deloc.

 7. Ce tastă de pe tastatura ești și de ce?

“!”, pentru că sunt berbec

 8. Când te-ai panicat ultima dată și de ce?

Când m-a anunțat mama că vine în vizită a doua zi. Pentru că nu ștersesem spațiul dintre geamuri.

9. Care ți se pare cel mai inutil obiect?

Furculița lângă farfuria în care sunt cartofi prăjiți. Spre marea dezamăgire a mamei mele.

 10. Ce obiect din trusa de scule ești?

Rindeaua.

11. Autorul pe care îți e imposibil să-l citești.

Isabelle Paillart. CSRPiștii știu.

 12. Care ți se pare cel mai iritant clișeu?

(În filme) Femeia care arată perfect când se trezește dimineața.

 13. Care e cea mai tare știre pe care ai auzit-o anul acesta?

Claaaar asta!

 14. Care e cea mai seacă glumă pe care o știi?

O furnică se pensa și și-a rupt capul. Via Elena Năstase. Eu nu știu bancuri seci.

 15. Cu ce imagine te identifici? (tablou, poster, whatever)

Măh, mai greu cu asta. Dar.. să zicem :)

 

*Nicoleta este PR Manager la BORŢUN•OLTEANU și portofoliul ei cuprinde clienți ca Ambient, P&G (Gillette, Gillette Venus, head&shoulders), Ursus Breweries (Timișoreana, Ciucaș, Stejar Strong, REDD’s), Delaco, iar proiectul ei de suflet este Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria.

adidas a lansat Unite all Originals

DJ, skateri, bikeri, designeri, basketbaliști, pasionați de mașini, hair styliști, fete, băieți, sportivi sau pasionați de fotografie;)

Mai multe, aici.