Influențatorii și Social Media

Digital Influence Report 2013 înlocuieşte vechiul State of the Blogosphere și extinde conceptul de „social”, cuprinzând insight-uri valoroase, culese din sondaje la care au participat peste 6.000 de influenţatori, 1.200 de consumatori şi 150 de marketeri de top.

Principalele descoperiri 

Doar 11% din bugetele de advertising în social media ale corporaţiilor americane sunt alocate pentru bloguri și influenţatori online, deşi 86% din principalii influenţatori sunt aici.

Chiar dacă investiţiile în promovarea pe social media au crescut, cei mai importanţi influenţatori ai brandurilor nu sunt atinşi.

Doar 10% din totalul bugetului alocat marketingului digital este destinat strategiei de promovare în social media. Mai departe, din bugetul dedicat componentei social media, un procent de 57% este investit in Facebook ads, 13% în spoturi YouTube şi 13% în tweet-uri sponsorizate.

În schimb, numai 6% din buget este dedicat influenţatorilor şi 5% blogurilor.

În materie de notorietate câștigată în social media, campaniile sunt orientate spre măsurători ca numărul de Like-uri sau de Fani, numărul de followers şi retweets pe Twitter şi traficul înregistrat pe site-ul companiei.

Majoritatea influenţatorilor (59%) produc conţinut pe bloguri, Twitter, Facebook şi Google+ prin care îşi promovează, în cea mai mare măsură, propriile lucrări.

Cine îi influențează pe influenţatori?

Potrivit raportului, pentru 18% din bloggerii intervievaţi, cea mai mare influenţă asupra lor o au ceilalţi bloggeri, în timp ce pentru alţi 11% părerile colegilor sunt cele mai importante. De asemenea, Twitter s-a dovedit influenţator pentru 10% dintre ei.

Technorati a descoperit și că 61% din influenţatori înregistrează venituri din bannere  şi 51% din text ads.

Raportul intreg aici.