Ne-am extins

Echipa noastră a crescut puțin (mai mult).

Îl cheamă Susira Chathuranga și este din Sri Lanka. Prima oară când i-am spus Susi m-a amenințat că mă duce pe o plajă abandonată și mă lasă acolo. Acum suntem prieteni buni.

I-a trimis CV-ul lui BTO, care ni l-a arătat imediat și a spus: “Așa DA”. Apoi a bolduit informațiile care l-au făcut să ia decizia pe loc:

  • “Previous experience: Boatman”
  • “About Susira: I like to surfing, reading novels, snorkaling”

Noi suntem tare mândri că este colegul nostru.

Welcome to the team, Susi!

10 ani de fapte

Îmi plac vorbele. Şi când sunt multe, şi când sunt puţine, numai pline să fie. Îmi plac în scris, spuse, în imagini, chiar şi în rapoarte. Dar cel mai mai mult îmi plac atunci când se ascund în spatele unor lucruri mari. Când vin brusc şi îţi luminează faţa. Şi ajungi să te uiţi cu ochi mari la omul pe care l-ai cunoscut acum 5 minute, să apreciezi filmul pe care tot zici c-o să-l vezi de 1 an, să te trezeşti la 3 noaptea să faci chestia aia de care nu ai timp.

De nişte ani mă văd cu Gala Socieţătii Civile. Şi de fiecare dată mă pierd în vorbele ei. Aşa că mă uit la cifre şi la imagini. Şi număr. Apoi stau cuminte în sală şi ascult, în timp ce nişte oameni mari urcă pe scenă, îşi iau premiul şi am impresia că se simt mici.

De 10 ani Gala Socieţătii Civile îi premiază pe cei care nu promit nimic, dar fac mult. Pe cei care sunt mari, dar mici. Care au vorbe puţine, dar fapte multe: sectorul non-profit din România.

Anul acesta s-au înscris 176 de proiecte. Şi fiecare merită vorbit!

Gala Socieţătii Civile  este un proiect iniţiat în anul 2002 care promovează şi premiază activitatea sectorului non-profit din România. Sub umbrela sa se desfăşoară, în prezent: competiţia anuală, bursa de voluntariat, adoptă un ong, comunicatori pentru societatea civilă.

De-a lungul celor nouă ediţii ale Galei Societăţii Civile au fost înscrise în competiţie 1.160 de proiecte, semnate de către organizaţii non-profit, neguvernamentale, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice. Încă de la prima ediţie, când au fost înscrise 38 de proiecte în competiţie, misiunea Galei a rămas aceeaşi, aceea de a promova şi premia activitatea sectorului non-profit.

Proaspăt, online, ultimul nostru proiect: Revista SUB25

Dacă vă place să citiţi despre fashion, arte, foto, film, muzică, obiecte fetiș, jocuri, spectacole şi altele din aceleaşi categorii, atunci Revista SUB25.ro ar trebui să fie în readerele voastre.

În cazul în care vă întrebaţi de ce SUB25, răspunsul e destul de simplu: pentru că 25 de ani (plus/minus 10) este apogeul tinereţii, perioada de maxim potenţial al creativităţii, energiei și curiozităţii (am încheiat citatul din revistă).

Şi dacă până acum nu aţi abandonat postul acesta pentru un articol, vă ajutăm şi cu câteva recomandări, alese (și argumentate) de echipa noastră:

Ce păstrăm din 2011: cărţi (1) – Pentru că mirosul e-reader-ului meu (no offence, ştii că îmi eşti drag) nu se compară cu mirosul unei cărţi. :) (Maria Arbone)

Limbo – Pentru că eu neapărat, neapărat o să citesc orice recenzie la joc care-mi zice că nu am introducere, nici tutorial şi nici indicii. Plus că dup-aia trailer-ul m-a lasat privind în gol. (Anca Bădescu)

Blue Valentine – Ce este dragostea? -  Pentru că „Trecutul e perfect, prezentul e plin de obstacole, cum se întâmplă mai mereu, și în viața și în memorie.” (Corina Olteanu)

Ionuţ Rădulescu se bate pentru coperta New York Times – Pentru că e puştiul din provincie care face succes fără să fi dat la medicină, ASE sau drept. (Nicoleta Gavrilă)

Chestionar cinema: Paul Petrache – Am “ceva” pentru textele pe care pot să le vad vorbite, fără să-mi imaginez dramatizări. Clar, cu umor natural. Brusc. Aproape placid. Sau aş putea zice că e pentru Mastroianni, Mysterious Skin, Nino Rota şi pentru că nu ridică în slavi  FILMUL preferat – nu cred în filme preferate. (Ioana Ceapă)

Claudiu Popescu e hoţ de personalitate –  Pentru ca e o idee mişto. Pentru că lumea fuge de el şi după el. Pentru că n-o să-mi faca poză în următoarele 3 luni. Şi dacă-mi face, n-o să aibă ce să scrie la alcool :D (Ioana Plopeanu)

5 actori sub 25 de ani cu potenţial de obsesie –  Pentru că avem cu toţii obsesii. Şi pentru că obsesiile de genul ăsta ar trebui încurajate. (Mădălina Mezdrea)

O partidă de retrosex –  Pentru că nu sunt o feministă, dar cred că bărbaţii trebuie să plătească pentru cât de răsfăţaţi sunt de societate.  (Oana Dobre)

Cum am dansat pe Juju & Jordash la Unghi Triunghi – Despre muzică, cu stil și patimă și umor. Scris de un fost coleg, acum copywriter pe alte meleaguri. (BTO)

Do not dispose after use –   Omnia mea mecum porto şi artropologie. Toate pe cate le atingi devin ale tale într-o anumită măsură. Şi tu nici măcar nu ştii. (Teodora Văcariu)

Sadomasochism oedipian -  De un duo despre un duo, mi-a placut mult ideea şi băiatul de 15 ani care scrie frumos. (Emilia Florea)

Kite Bike – București pe bicicletă - Pentru că mi-a spus unul dintre lucrurile pe care nu le ştiam despre Bucureşti – în cartierul Pantelimon există străzi cu nume de peşti. (Dana Amzoiu)

***
Project managementul pentru SUB25 a fost asigurat de BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL. Tehnicăraie by Netvibes.