Ghid de marketing pe Facebook

Facebook a lansat recent un ghid de “best practice”, care să ajute business-urile să profite în construirea strategiei de marketing şi comunicare de toate tool-urile pe care le au la dispoziţie.

Deşi guideline-urile sunt specifice pentru Facebook,  ele pot fi aplicate cu uşurinţă şi pe celelalte reţele sociale:

  • introdu încă de la început în strategia de comunicare  şi o componentă de social media
  • brandul trebuie să fie comunicat de la început într-un mod autentic şi consistent
  • interacţionează cu oamenii din comunitatea ta
  • menţine relaţia deja formată printr-o comunicare continuă şi coerentă
  • fii flexibil – tool-urile de monitorizare îţi permit să adaptezi strategia de comunicare în funcţie de context

Ghidul cuprinde şi o serie de obiective de business pecum creşterea traficului şi a vânzarilor, dezvoltarea produsului, creştera loialităţii şi paşii care trebuie urmaţi pentru atingerea acestora.

Prezentarea în format .pdf, pentru download, aici.

Avem oraş. Cum ni-l locuim?

De ce oraşele în care locuim seamănă cu “vestul sălbatic”? De ce ne bucurăm atât de puţin de străzi şi parcuri? De ce oamenii confundă drumul dintre casă şi serviciu cu un coridor pe care nu au de ce să oprească? Unii  sunt de părere că am lăsat spaţiul public în custodia câinilor comunitari sau a politicienilor. Alţii consideră că avem de-a face cu sechele provocate de experienţa regimului comunist. Câţiva ridică satisfăcuţi din umeri.

Pentru că sunt multe de spus şi de aflat în această privinţă, Clubul Dilema Veche organizează o dezbatere pe tema „Cum ne locuim oraşul”. Aceasta are loc miercuri, 11 mai, incepând cu orele 19:00, la  Godot Cafe-Teatru.

Vor dezbate pe acesta temă  Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Augustin Ioan, profesor al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, şi Bogdan Iancu, cercetător în cadrul Muzeului Ţăranului Român. Discuţia va fi moderată de Mircea Vasilescu, redactor şef Dilema Veche.

teorie+practică=workshop PR

Când eram studentă aveam o mare dilemă: de ce îmi trebuie mie atâta teorie pe care oricum n-o voi aplica niciodată?

Între timp am aflat că e şi teoria bună la ceva. Şi, dacă ai sarit peste nişte capitole, o sa vină momentul în care trebuie să le recuperezi. Dacă m-aş fi dus la un workshop pe tema asta acum câţiva ani, probabil aş fi fost mult mai conştiincioasă.

Mâine, 3 mai, BTO susţine un workshop la Facultatea de Litere despre teorie vs. practică în PR.

Asadar, vă aşteptam maine la Workshop PR, în amfiteatrul Bălcescu, de la 16:00, să vorbim despre teorie vs. practică şi să rezolvăm un brief Canyon.

Cel mai activ student va deveni colaboratorul nostru extern!
Dacă vreţi să participaţi, trebuie numai să postaţi un comentariu pe pagina de facebook Canyon Romania.