Digital PR | Storytelling to hyperactive children

Buna ziua. Numele meu este Bogdan Theodor Olteanu si incerc sa inteleg cam cum functioneaza PR-ul pe si prin internet. Parte a acestui proces am sustinut prezentarea de mai jos, la Zilele Biz 2010.

Am fost coleg de discutii cu  Gabriela Lungu, Managing Partner, The Practice, Robert Zanescu, Director de Comunicare, Bancpost si Lori Visa, General Manager, V+O Communication.

Temele de discutie: PR intr-o lume digitala. Cum optimizezi campaniile de PR pentru mediul online. Politica de comunicare in social media: un moft sau o necesitate? Reinventarea managementului de criza in social web. PR-ul viitorului. Plus variatiuni pe tema.

Moderator (debutant): Cristian China-Birta (a.k.a Chinezu)

Revin cu mai multe concluzii, dupa ce imi mai adun gandurile.

Ambient – Crestere a cifrei de afaceri cu 15%, in 2011

Ioan Ciolan, actionarul majoritar al Ambient Sibiu, a prezentat presei noua echipă de manageri şi planuri de creştere pentru 2011.

“Am traversat un moment greu, când am văzut că experienţa echipei ma­nageriale a fost depă­şită de evenimentele din realitate. În ultimul an şi jumătate am trecut de la o structură de management antre­prenorial şi am adus alături de noi oameni cu experienţă şi am atras noi parteneri, precum consultanţii de la Roland Berger şi ABS, astfel că am putut lua decizii bazându-ne şi pe experienţe colaterale”, a declarat Ciolan.

Antreprenorul din Sibiu a fondat afacerea Ambient în 1993, iar în anii de boom economic era unul dintre cei mai atractivi jucători din retail, când afacerile companiei au atins maximul de 230 de milioane de euro, în 2008.

Ulterior a urmat o perioadă de declin, vânzările reţelei scăzând cu aproape 60% în 2009, până la 104 milioane de euro, fapt ce a necesitat o restructurare masivă a afacerii pentru menţinerea pe linia de plutire.

“Anul 2010 a fost bine pregătit şi gândit din timp, astfel că nu am avut momente critice”, a mai spus Ciolan. “Dacă la începutul anului performanţele erau doar un vis sau o promisiune, acum putem spune că s-au adeverit, deoarece partenerii financiari au fost totuşi alături de noi şi ne-au sprijinit şi sper să o facă în continuare”, a declarat şi Liviu Voicu, directorul financiar, referitor la faptul că firma estimează pentru acest an o uşoară creştere a veniturilor, cu un milion de euro, în timp ce pentru 2011 estimările companiei sunt de majorare a cifrei de afaceri cu 15%, până la circa 120 de milioane de euro.

De unde vine echipa de executivi

Peste 1.000 de oameni au plecat din companie, afacerea din retail în cele 12 magazine a fost separată de cea de distribuţie către antreprenorii specializaţi, iar în 2010 în echipa de management au fost cooptaţi directori din companii mai mari decât Ambient (directorul financiar, Liviu Voicu, vine de la A&D Pharma, Călin Şomcutean, director de retail, vine de la Altex, iar Gabriel Boada, directorul naţional de vânzări, vine de la producătorul de ţigarete JTI).

Text: Ziarul Financiar

Millenium Communications devine grupul de comunicare Millenium People

Millenium Communications isi schimba numele, sub care a fost cunoscut de mai mult de zece ani in industria de comunicare. Millenium People devine un grup de comunicare sub umbrela caruia activeaza mai multe entitati de business: BORTUN•OLTEANU, Rusu+Bortun Brand Growers, R+B Cyber Growers, Millenium Special Events Agency, The Institute si Fundatia Gala Societatii Civile.

In 2008, se naste Rusu+Bortun Brand Growers, agentie de strategie si manifestare de brand care in 2009 isi deschide R+B Cyber Growers, agentie de branding digital si manifestare online. Un an mai tarziu, se desprinde din Millenium Communications si BORTUN•OLTEANU, agentie de PR. Odata cu incheierea procesului de rebranding, din grupul Millenium People vor mai face parte Millenium Special Events Agency specializata in servicii de BTL si The Institute, unitatea de business a grupului, care se ocupa de organizarea festivalurilor AdPrint, Internetics (festivaluri proprii Millenium), dar si de Effie, ADOR si ADC*RO.

“Toate diviziile de business ale vechiului Millenium au devenit atat de puternice, incat fiecare avea un tip de notorietate, o reputatie doar a sa. Era un pic schizofrenic: o parte importanta din comunitatea de marcom ne stia doar ca organizatori de festivaluri, eventual doar de AdPrint, altii stiau ca facem doar Internetics, altii stiau doar de Gala Societatii Civile sau cuplate. Era o parte care ne stia doar ca agentie de PR, alta doar ca agentie de BTL. Cand a aparut Rusu+Bortun Brand Growers, cu activitati de strategie si manifestare de brand, confuzia a atins un punct maxim” declara Andrei Bortun, Presedinte Millenium People, discutand despre motivele care au dus la rebranding.

Noua denumire a grupului, Millenium People, vorbeste despre oamenii care compun grupul, ei fiind principalul motor care a dus la dezvoltarea acestuia: “Suntem un grup pentru care principalul capital sunt oamenii. Credem ca suntem mai buni in a gasi oameni talentati si a-i integra in viziunea noastra de business decat in a construi sisteme si organizatii. Si atunci, macar pentru a elimina un potential esec, daca nu doar pentru a fructifica lucrul la care credem noi ca suntem buni, am luat decizia crearii unui grup. Pe langa asta, mai era pozitionarea neclara si faptul ca e foarte greu sa-ti propui sa fii cel mai bun, de exemplu, din PR, cand nu esti vazut ca o agentie de PR. Millenium People e un rezervor care se tot incarca cu oameni si scoate noi organizatii, noi oameni, noi echipe. Asta e si motivul pentru care ne aflam permanent in discutii cu organizatii care se pot afilia grupului sau oameni care sa construiasca sub umbrela grupului alte businessuri de comunicare” , mai declara Andrei Bortun.

The Institute e noul brand construit de Millenium People si reprezinta entitatea de business care se va ocupa de organizarea AdPrint, Internetics, Effie, ADOR si ADC*RO. “Millenium se ocupa de organizarea celor mai importante festivaluri din Romania dedicate industriei de marcom, astfel ca ideea unui brand-umbrela sub care sa le strangem pe toate s-a nascut firesc. The Institute isi propune sa ajute industria comunicarii sa-si gaseasca reperele necesare cresterii si, in acelasi timp, sa creeze contextul pentru  dezvoltarea festivalurilor pe care le are sub umbrela. O initiativa de apropiere si consolidare a comunitatilor din jurul festivalurilor The Institute e Teacher’s Film Festival, un proiect inceput la ADOR care are continuitate in cadrul Internetics 2010. Activitati asemanatoare au inceput inca de anul trecut cand URSUS, unul dintre sponsorii nostri, a ales sa creeze o platforma de sponsorizare pentru toate festivalurile Millenium” declara Irina Florea, Managing Director The Institute.

The Institute pregateste si un proiect in zona editoriala, Institute, The Magazine, o revista despre comunicare, branding, design si cultura. Desi ar putea parea o actiune nefireasca in conditiile actuale ale pietei, Institute, The Magazine este o continuare fireasca a activitatilor derulate de festivalurile The Institute.

Un alt proiect al Millenium People implicat in procesul de rebranding este Gala Societatii Civile, in jurul careia va fi construita Fundatia Gala Societatii Civile. Aceasta se va ocupa in continuare de organizarea competitiei, dar si de proiectele pe care Gala Societatii Civile le-a dezvoltat de-a lungul timpului: Bursa de voluntariat, Adopta un ONG si Comunicatorii. Pe langa asta, fundatia isi propune sa dezvolte Gala Societatii Civile si sa genereze noi proiecte menite sa creasca si sa intareasca Societatea Civila romaneasca.

Actionarii grupului Millenium People sunt: Andrei Bortun – Partener fondator, Catalin Rusu – Partener Rusu+Bortun Brand Growers si R+B Cyber Growers, Bogdan Theodor Olteanu – Partener BORTUN•OLTEANU si Marc Bortun – Partener Rusu+Bortun Brand Growers si R+B Cyber Growers.

Echipa Rusu+Bortun Brand Growers care s-a ocupat de intregul proces de rebranding a fost compusa din Catalin Rusu – Brand Consultant & Creative Director, Tudor Nastase – Senior Designer si Anca Uscatescu – DTP & Postproduction Manager.

Noul site al grupului este www.milleniumpeople.ro

Stejar – Habemus pub de rugby!

- Duminica dimineata. Ora 5:00 a.m.Vecinul din dreapta s-a hotarat sa sparga un zid. M-am trezit (ca, na, oamenii normali dorm la 5 dimineata) si m-am gandit sa ma duc la el, sa bat la usa si, imediat ce-mi raspunde, sa-i zic: “Domnule, cred ca dumneata nu stii ca eu ii stiu pe baietii care joaca rugby!”-

Stejar a lansat miercurea trecuta primul pub bucurestean 100% dedicat rugby-ului, La Scinteia (Ferdinand, nr 73).  Asadar, de acum inainte, si fanii rugby-ului vor avea un pub tematic in care sa se stranga si sa se uite la toate meciurile pe care nu le vor putea urmari din tribunele de pe stadion. Sa bem (intotdeauna responsabil) pentru asta, zic! :)

La petrecerea de lansare au venit barbati de esenta tare de la FRR, dl Steve McDowall (antrenorul nationalei, fost jucator All Blacks si, pentru cine nu stie, cel mai bun pilier din lume ;) ), Dan Dumbrava (Steaua), Florin Vlaicu (Steaua), Robert Catalin Dascalu (Steaua), Viorel Lucaci (Steaua), Valentin Ivan (Dinamo), Valentin Poparlan (Dinamo), prieteni de la Old Boys, Triumf, Steaua Amatori, jurnalisti de esenta tare, dl Chinezu siiiiii, bineinteles, o mare parte dintre colegii de flotari de la antrenamentele conduse de catre domnul Lucian Lorin de-a lungul verii. Daca vreti sa vedeti cum au descurs lucrurile, va invit sa intrati pe paginile de Facebook De Esenta Tare si La Scinteia. Am postat acolo fotografii de la petrecere.

Daca insa veti vrea sa vedeti pub-ul live si sa urmariti si-un meci fain alaturi de alti fani, va invit sa mergeti direct pe Ferdinand, 73.  Noi vom posta saptamanal pe Facebook programul meciurilor pe care le veti putea urmari acolo (avem o antena de esenta tare care ne permite sa vedem cele mai importante posturi tv sportive :D ).

- Nu m-am dus la el, sa-i bat la usa (sunt o doamna ;) ), dar ma gandesc serios sa-l invit sambata, la pub, sa vedem impreuna All Blacks vs. Anglia. Nu degeaba zicea Confucius „Tell me and I’ll forget. Show me and I may remember. Involve me and I’ll understand” :D -