Safe is small

Ne-am asezat la masa, astia mai batranii, si ne-am gandit ce ne-ar placea cel mai mult si cel mai mult la oamenii cu care o sa lucram. Dupa ce am construit fiecare o lista lunga de calitati, prezente sau dorite, am facut procesul invers. Am tot taiat din ele pana am ajuns la cel mai important numitor comun: initiativa*.

Suna simplu, dar nu e. Dintr-o multime de motive (frica, comoditate, lene, timiditate) oamenii sunt mai degraba predispusi sa nu aiba initiativa. E mai usor sa astepti sa ti se ceara ceva, sa ceri indrumari, sa faci totul numai cum si cand ti se spune. Initiativa presupune, fundamental, curaj. Trebuie sa iti asumi riscuri, sa iesi din zona in care stii ca totul e safe.

O sa incurajam  si o sa cerem asta, pentru ca vrem ca initiativa sa fie calitatea care ne defineste pe toti, de la primul pana la ultimul. Numai asa putem sa ducem la capat planuri mari.

Safe e mai mereu un sinonim pentru small.

_________________________
*INIŢIATÍVĂ,
iniţiative, s.f. Faptul de a propune, de a organiza sau de a începe o acţiune, antrenând după sine şi pe alţii; însuşirea celui care îndrăzneşte sau este dispus să întreprindă cel dintâi ceva, din îndemn propriu. Expr. Din proprie iniţiativă = fără a fi îndemnat sau silit de altul. Sursa: DEX ‘98

(Asta e un articol de pe fostul nostru blog; l-am preluat caci locul lui este aici.)

Mercedes-Benz. Concurs de fotografie la TIFF.

Mercedes-Benz te provoacă sa surprinzi spiritul TIFF 2010 în fotografie! Dacă te afli la TIFF între 28 mai – 6 iunie, trimite-ne fotografii pentru concurs până pe data de 12 iunie 2010, inclusiv, ora 23:00.

Câştigătorii vor fi anunţati pe 16 iunie 2010, iar cele mai bune fotografii vor fi publicate în ediţia de România a Mercedesmagazine.


Juriu:

Sorin Nainer – fotograf profesionist
Marc Borţun – Senior Designer & Creative Partner RUSU+BORTUN BRAND GROWERS™
Oltin Dogaru – fotograf profesionist
Gabriel Crăciun – Corporate PR/Communications, Mercedes-Benz Romania

Detalii despre concurs si regulament: Mercedes-Benz Romania website.

Independence is beautiful

De obicei, motto-urile agenţiilor vorbesc explicit despre ce oferă acestea unui client. Al nostru este despre noi. Vorbeşte despre istoria noastră, despre felul în care am crescut şi, în cele din urmă, despre ce fel de oameni se aşază în faţa clienţilor.

Există un preţ de plătit pentru independenţă. Nu ai fraţi mai mari care să îţi facă din când în când clienţi cadou. Nu primeşti “conturi pe reţea”. Nu primeşti ultimele 10 slide-uri (şi bugetul aferent) dintr-o prezentare 360 de grade.

Pentru fiecare client trebuie să lupţi, ca să îl câştigi şi să îl păstrezi. Eşti nevoit să livrezi de fiecare dată rezultate. Trebuie să inovezi şi să înveţi repede. Trebuie să fii profitabil în fiecare trimestru şi în fiecare an. Nu există un headquarter care să-ţi acopere greşelile.

Dar recompensa este imensă. Suntem mândri că tot ceea ce am construit ni se datorează, că nu am fost niciodată un discount, că nu am fost niciodată un bacşiş aruncat într-o notă de plată.

Am descoperit ce fel de oameni creşte independenţa şi am transformat-o în fundamentul pe care ne-am construit echipa. Încurajam caracterele puternice şi personalităţile creative. Ne batem pentru ideile şi proiectele noastre. Acceptăm greu înfrângerile.

Suntem mândri că suntem independenţi, iar asta ne face în fiecare zi mai puternici.

BORTUN•OLTEANU | Agentie independenta de PR

Divizia de PR a Millenium Communications se transformă, din mai 2010, în agenţie independentă. Compania poartă numele celor doi parteneri: Andrei Borţun, acţionar unic Millenium Communications, şi Bogdan Theodor Olteanu, ex-Head of PR, Millenium Communications.

BORŢUN•OLTEANU are o echipa de 14 oameni şi un portofoliu de clienţi activi care cuprinde Mercedes-Benz (Corporate, Cars, Vans, Trucks, smart, Chrysler, Jeep, Dodge), P&G (Corporate projects, Gillette), Samsung (Corporate, Mobiles, Home Appliance, Consumer Electronics, IT), Brands International (DuPont, Nesspresso, Habanos), buybooks.ro, Delaco, ECCO, EuroMiniStorage, Senior Interactive, SoNoRo şi Ursus Breweries (Stejar, Azuga, Ciucaş).

Millenium Communications organizează în continuare evenimentele proprii (AdPrint, Internetics, Gala Societăţii Civile), precum şi celelalte evenimente importante ale industriei de advertising (ADOR şi EFFIE). Divizia de BTL a Millenium Communications păstrează propriul său portofoliu de clienţi, printre care: P&G (Gillette), Unilever (Rama), ING Bank, Mercedes-Benz, Samsung sau Ursus.

“Lansarea BORŢUN•OLTEANU face parte dintr-un plan mai larg de re-desenare a Millenium Communications. Prin desprinderea unor unităţi de business deja existente, prin parteneriate, achiziţii sau prin demararea unor proiecte noi, ne propunem să fim unul dintre cele mai importante grupuri de comunicare din România. Iar faptul că  transformarea diviziei de PR într-o agenţie de sine stătătoare este una dintre primele mişcări pe care le facem nu este altceva decât o recunoaştere a valorii acestei echipe şi a reputaţiei pe care această unitate de business a câştigat-o din 1998 şi până astăzi.”, declară Andrei Borţun.

“Noua organizare ne permite (ca şi celorlalţi parteneri din grup) mai multă flexibilitate în piaţă. Putem să ne poziţionăm mai clar, în conformitate cu specializarea noastră, putem să explorăm mai multe zone de dezvoltare. Piaţa de PR din România are un potenţial uriaş de creştere, iar noi vom fi acolo, pregătiţi să exploatăm oportunităţile ivite.”, declară Bogdan Theodor Olteanu.

BORŢUN•OLTEANU are în spate o experienţă de peste un deceniu, cu zeci de clienţi şi sute de proiecte dezvoltate pentru aceştia. Agenţia oferă o gamă completă de servicii de relaţii publice, pentru branduri sau corporaţii.