Chestionarul de luni: Anca Bădescu

anca

1. Te trezești într-o temniță. Care e primul lucru care îți trece prin cap?

O temniță, adică nu un beci? Măcar să fie într-un castel frumos, nu ca la mine la țară.

2. Vrei să-ți schimbi numele. Cum te va chema?

Oo, ce întâmplare fericită că e și întrebarea asta aici.
Eu sunt Anca. Sau Bădescu. Când am venit prima oară într-o practică mai lungă la BORŢUN•OLTEANU, mi s-a spus Ancuța. Da, aș fi putut să mă încrunt și să zic „oo-nununununu!” (cum fac de obicei). Dar am luat-o altfel: mie nu-mi place în mod normal, dar sună drăguț când înseamnă că oamenii-s mulțumiți de mine, hai s-accept de data asta. N-am știut c-o să mă angajez aici și că oamenii o să fie tot timpu’ mulțumiți, ceea ce mi-a stricat planurile și-a cam împământenit „Ancuța” în agenție. Dar, cu ocazia aceasta, să revenim la Anca. Sau Bădescu. Mulțumesc.

3. O mătușă îți lasă moștenire, la alegere, un castel în Anglia ploioasă sau o insulă mică în Filipine. Ce alegi și de ce?

Filipine, pentru ocean. Nu m-aș da în lături nici de la castel, numai să am un lac fain prin apropiere.

4. Ce superputere ai vrea să ai?

Teleportare. Dar să fie doar ceva de genul 1 tură/zi, ca altfel prea m-aș lenevi.

5. Care era jocul tău preferat în copilărie?

Lego. Aveam 2 ambulanțe, o mașină de curse și o barcă, dar mă băteam tot timpul cu frate-miu pe trunchiul unui omuleț șmecher, cu ochelari, ce ni se părea nouă că arată excelent la volanul oricărui vehicul. Sărăcu’ cred că n-a fost pasager în niciuna din poveștile noastre. Dar ăsta era destinul lui, altfel de ce i-or fi dat ochelari de Terminator?

6. Care e ultima lecție de viață învățată?

Uneori e bine să ajungi târziu acasă, că lași suficient timp colegilor de apartament să gătească probabil cea mai bună mâncare pe care ai gustat-o vreodată.

7. Ce tastă de pe tastatura ești și de ce?

Mie-mi place de fn, îi ca un număr de magie: transformă niște taste pe care nu le folosești niciodată în jucării secrete (mute speakers dintr-o mișcare, lower brightness etc.). Și nu, asta nu înseamnă că sunt o tastă ce face minuni din alte taste. Doar îmi place mie de fn.

8. Când te-ai panicat ultima dată și de ce?

Săptămâna trecută, când au sosit muuulte pliante și broșuri din tipografie și mi s-a părut că hârtia era prea subțire. În secunda următoare am reluat în minte: prețul broșurilor, prețul pliantelor, cât durează să le retipărești și de câte salarii ale mele e nevoie pentru asta, de unde am luat specificațiile pentru tipografie, ce era trecut în oferta primită de la ei, dacă aș fi putut greși pe undeva. Nu am găsit răspunsuri mentale satisfăcătoare, așa că am verificat prin mail-uri. Era totu’ bine, măăă. Să ne calmăm și să nu mai avem atacuri de panică din fiecare lucrușor.

Dar, general-vorbind, am mini-freak-outs cam unu’ pe zi, maxim pe săptămână. Keeps me on my toes.

9. Care ți se pare cel mai inutil obiect?

Știu (din surse ce nu vor fi dezvăluite) că cineva (Cristina) s-a luat de renul meu. Doresc să îmi prezint pledoaria în favoarea lui: este frumos, se umple de beculețe albastre când îl aprind și uneori se prăvălește peste mine și-mi aruncă pe jos cana cu ceai/documente importante/pixurile/alte nimicuri (e felul lui de a zice „CE MAI FAAAAAACI????”). Adorabil.

10. Ce obiect din trusa de scule ești?

Habar n-am. Trusa mea de scule constă într-un patent și o șurubelniță (care este opusul celei în cruce. În linie?). Le folosesc, nu zic nu, dar nu suficient cât să mă identific cu vreuna dintre ele.

11. Autorul pe care îți e imposibil să-l citești.

Voiam să zic că citesc mai orice, dar îmi amintesc că nu mi-a mers deloc cu Dickens. Chiar trebuie să știu exact cum arată fiecare bucățică de apartament și oraș și îmbrăcăminte?! Chiar trebuie, Dickie-boy?! Apropo, accept sugestii de carte de-ale lui care să-mi placă.

12.Care ți se pare cel mai iritant clișeu?

Clișeele există și ele cu un motiv (ha! Poftim încă un clișeu, să-l adaugați la listă), așa că nu mă deranjează. Nu-mi plac, însă, traducerile din engleză „face sens” & co.

13. Care e cea mai tare știre pe care ai auzit-o anul acesta?

Mi-a plăcut una cu o broască țestoasă pierdută și găsită de posesori când s-au apucat de curățenie generală în casă. 30 de ani mai târziu.

De asemenea, un cuvânt-două despre un adăpost de unicorn descoperit (și confirmat) de arheologii nord-koreeni.

14. Care e cea mai seacă glumă pe care o știi?

Nu rețin glume, cred că știam una prin 2010, când eram activă într-o asociație studențească și trebuia să știu măcar un banc, să am cu ce destinde atmosfera. Oricum, l-am uitat.

15.Cu ce imagine te identifici?

Hai așa, mai în glumă, mai în serios;))

 

*Anca este Project Assistant la BORŢUN•OLTEANU și lucrează cu drag, spor și pe alocuri cu agitație pe multe proiecte europene + e suport de încredere pe D/G/TAL

  1. [...] **Anca este Project Assistant la BORŢUN•OLTEANU și lucrează cu drag, spor și pe alocuri cu agitație pe multe proiecte europene + e suport de încredere pe D/G/TAL [...]

Lasă un comentariu

Dacă nu ai mai comentat până acum, primul tău comentariu va intra în moderare.